FUSION UL - Magnus Aircraft Zrt. - Chiphiány nincs, de kihívások akadnak

Chiphiány nincs, de kihívások akadnak

2021 december 17.

A globálisan tapasztalható ellátási lánc problémák a kisrepülőgép (UL, LSA) iparágat is elérték. Egyelőre nem olyan súlyosan, mint az autóipart (nálunk szerencsére nincs chiphiány), de tény hogy bizonyos eszközök esetén, mint például a modern avionika, amelyekkel a Fusion repülőgépeket szereljük, a korábbi néhány hetes szállítás helyett, a várakozási idő 2-5 hónapra nőtt.

Ennél nagyobb kihívást jelent az, hogy bizonyos, a könnyű szénszálas kompozit géptest gyártásához szükséges alapanyagok esetén a beszerzési árak nagyon hektikusak. Van például olyan anyag, amely csak az idén 40%-kal drágult, illetve több esetben napi árak vannak, ezért nehezen tervezhetővé váltak a gyártási költségek. De minden kihívás ellenére az alap konfigurációval rendelkező gépeket, továbbra is a megrendeléstől számított akár 6 hónapon belül le tudjuk gyártani. Egyedi konfiguráció esetén viszont az alkatrészek megnövekedett szállítási ideje miatt, a gyártási idő akár meg is duplázódhat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

* kötelező

Kérlek olvasd el adatkezelési és sütikezelési szabályzatunkat, és a jelölőnégyzet kitöltésével jelezd hozzájárulásodat a szabályzatok elfogadásához ahhoz, hogy hírlevelünket kiküldhessük az e-mail címedre: https://www.magnusaircraft.com/Magnus_Aircraft_privacy_policy.pdf

Hírlevelünkről bármikor leiratkozhatsz a kiküldött e-mail alján található leiratkozó linkre kattintva.

E-mail menedzsment rendszerünk a MailChimp. A feliratkozásra kattintással elfogadod, hogy személyes adataid feldolgozás céljából átadásra kerülnek a MailChimp rendszerének. A MailChimp szabályzatát itt találod.