FUSION UL - Magnus Aircraft Zrt. - Sikeres repülés után határ a csillagos ég! - az első „szűz” felszállás sztorija

Sikeres repülés után határ a csillagos ég! - az első „szűz” felszállás sztorija

2021 november 25.

Bár az esemény megrendezése a meteorológiai előrejelzések tükrében az utolsó pillanatig bizonytalan volt, szakembereink kitartó munkájának – és természetesen az időjárás kegyességének – köszönhetően november 4-én pilótánk sikeresen végrehajtotta a Magnus Fusion 213-as típus első berepülését.

A típus első repülését nagy izgalom és rengeteg felkészülés előzte meg, hiszen a felszállás egy hosszú és rendkívül aprólékos folyamat utolsó lépése volt azon az úton, melynek fő célja, hogy a Fusion 213-as repülőgép megszerezze az EASA (Európai Repülésbiztonsági Ügynökség) Light Sport Aircraft típusalkalmassági bizonyítványát!
Legújabb modellünk a Fusion 212-es típus továbbfejlesztett változata, tervezését 2017-ben kezdtük meg. Célunk a kezdetektől fogva az volt, hogy egy olyan 100%-ban magyar tervezésű és gyártású repülőgépet hozzunk létre, ami minden tekintetben megfelel az EASA típusalkalmassági előírásainak.

A prototípus első, 15 perces repülése igencsak rövid műveletnek tűnhet azonban annál jelentősebb, hiszen ez az egyik legfontosabb momentuma a hosszú tanúsítási folyamatnak. A berepülés során a felszállást követően a gép 4000 ft-re (1200 m) emelkedett, ahol a pilóta többek közt a gép teljesítményét és a kormányozhatóságát is ellenőrizte, ezt követte a bejövetel majd végül a sikeres landolás.
A repülés mindenre kiterjedő független számítógépes kiértékelése (EFIS: Electronic Flight Instrument System), még folyamatban van, azt azonban már most kijelenthetjük, hogy a Magnus Aircraft újabb lépést tett egyik legfontosabb középtávú célja felé, egy olyan típus szériagyártásához, amely globálisan alkalmas komplex pilóta képzésre, és vészhelyzeti (Upset Recovery Training) képzésekre is.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

* kötelező

Kérlek olvasd el adatkezelési és sütikezelési szabályzatunkat, és a jelölőnégyzet kitöltésével jelezd hozzájárulásodat a szabályzatok elfogadásához ahhoz, hogy hírlevelünket kiküldhessük az e-mail címedre: https://www.magnusaircraft.com/Magnus_Aircraft_privacy_policy.pdf

Hírlevelünkről bármikor leiratkozhatsz a kiküldött e-mail alján található leiratkozó linkre kattintva.

E-mail menedzsment rendszerünk a MailChimp. A feliratkozásra kattintással elfogadod, hogy személyes adataid feldolgozás céljából átadásra kerülnek a MailChimp rendszerének. A MailChimp szabályzatát itt találod.