FUSION UL - Magnus Aircraft Zrt. - Fontos siker és nagy feladat – a Magnus Fusion a kínai piacon is bizonyíthat

Fontos siker és nagy feladat – a Magnus Fusion a kínai piacon is bizonyíthat

2022. január 20.

A 2021-es kihívásokkal teli üzleti év sikeres lezárása volt, hogy a Kínai Polgári Légiközlekedési Hatóságtól (CAAC) megkaptuk a Fusion UL repülőgépünk típusengedélyét! A Magnus Aircraft számára stratégiai fontosságú a kínai piac, a típusengedély megszerzése hosszú és kemény munka eredménye. Ezzel a tanúsítvánnyal a Magnus Aircraft az Európai Uniós gyártók közül másodikként lép be a dinamikusan fejlődő kínai légiiparba, ami ilyen fiatal gyártótól komoly eredmény.

A kínai polgári repülés nagyon sokat fejlődött az elmúlt 10 év során, az ország mintegy 10 milliárd dollárt költött repülőterek építésére, fejlesztésére és menedzselésére. A jelenleg zajló 5 éves tervben is szerepet kapnak a befektetések, többek között két új regionális irányítóközpont kiépítése is zajlik. A piac is ennek megfelelően bővül, a CAAC jelentés szerint 2020-ban 4165 repülőgép kelt el. Szegmensünkben, a könnyű- és ultrakönnyű gépek piacán 2016 óta éves szinten közel 10 %-os a növekedés, amelyet a pandémia csak egy pár hónapra torpantott meg. A COVID helyzet Kínában is előtérbe hozta a privát repülést, ezért az iparági várakozások szerint 2022-től a piac visszaáll az előző évtized derekától folyamatosan tapasztalt évi 10 % körüli növekedésre. Érdekesség hogy ez a szám szinte teljesen megegyezik a kínai luxusautó piac növekedési adataival, ahol szintén 9-10 százalékos bővülést mértek évről évre. Azt várjuk tehát, hogy - mivel az ipar, a kereskedelem és a keresetek fejlődése lehetővé teszi - a privát repülés, mint alternatív közlekedési mód be fog épülni az emberek mindennapi életébe az elkövetkező években.

A Magnus Fusion repülőgépek értékesítéséért a régióban kínai leányvállalatunk, a Magnus China felel, mely a tanúsítvány birtokában megkezdheti az aktív működést.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

* kötelező

Kérlek olvasd el adatkezelési és sütikezelési szabályzatunkat, és a jelölőnégyzet kitöltésével jelezd hozzájárulásodat a szabályzatok elfogadásához ahhoz, hogy hírlevelünket kiküldhessük az e-mail címedre: https://www.magnusaircraft.com/Magnus_Aircraft_privacy_policy.pdf

Hírlevelünkről bármikor leiratkozhatsz a kiküldött e-mail alján található leiratkozó linkre kattintva.

E-mail menedzsment rendszerünk a MailChimp. A feliratkozásra kattintással elfogadod, hogy személyes adataid feldolgozás céljából átadásra kerülnek a MailChimp rendszerének. A MailChimp szabályzatát itt találod.